Wildplassen door vrouwen

Er is een hoop over te doen geweest: vrouwen die wildplassen. Behoren vrouwen, net als mannen, een boete te krijgen voor wildplassen? En waarom zijn er voor mannen op diverse plekken in Nederland openbare urinoirs te vinden, Maar voor vrouwen niet evenredig veel openbare toiletten?

Geerte Piening kreeg in 2015 een boete voor wildplassen in Amsterdam. Volgens haar onterecht, want er zijn in de hoofdstad volop urinoirs voor mannen te vinden maar voor vrouwen zijn er nauwelijks openbare toiletten beschikbaar. Ze begrijpt dat wildplassen verboden is, het gaat echter om het discriminerende aspect dat het aantal openbare toiletten voor vrouwen en urinoirs voor mannen niet evenredig is. Hierop besloot zij een rechtszaak aan te spannen.

De uiteindelijke uitspraak van de rechter in 2017 leidde tot veel commotie in Nederland. Volgens de rechter kunnen vrouwen namelijk bij hoge nood ook gewoon op een urinoir plassen. Hoe we dit dan moeten doen, daar wordt niet over gesproken. Want op een urinoir zitten of er boven hangen vereist een flinke portie acrobatische skills. Het is vrijwel onmogelijk en de privacy is daarnaast ook ver te zoeken.

Voorkom een wildplasboete

Wij maakte ons hier ook druk om en hebben daarom de UIXI naar Nederland gehaald. Zo kunnen ook vrouwen een wildplasboete voorkomen wanneer er geen openbaar toilet in de buurt is. Als je gebruik maakt van de UIXI plastuit hoef je je broek niet eens naar beneden te doen. Je plast heel discreet en voorkomt knoeien en spetteren. Na gebruik kan je de plastuit droog schudden en  opbergen in het hygiënisch bijbehorende zakje. En nu kijken wie het best kan richten. 😉

Wil je meer weten over hoe je de UIXI gebruikt? Bekijk onze video.

Lees hier een review over de UIXI.
Bron:
https://www.parool.nl/amsterdam/toch-wildplasboete-vrouwen-kunnen-ook-in-urinoir-plassen~a4517144/