Wil jij ook geen polonaise voor de dames-wc?

Wil jij ook geen polonaise voor de dames-wc?

Carnaval betekent gezelligheid en volle kroegen. En dan is de wachtrij voor het dames toilet vaak (veel te) lang. Dat is een doorn in het oog voor vele vrouwen want daardoor missen ze vele leuke momenten. Ook drinken vrouwen minder dan dat ze zouden willen omdat ze dan maar niet zo vaak in die vervelende rij moeten plaatsnemen.

Wildplassen tijdens carnaval.

Tijdens carnaval niet drinken (of het nu alcohol is of niet) is natuurlijk geen optie, het is zelfs zo dat de meeste mensen veel meer drinken tijdens carnaval dan normaal. En ja, dan moet je naar de wc. En dan heb je als vrouw vaak een probleem, óf je kan geen plasgelegenheid vinden, (in vele steden in Nederland zijn de plasgelegenheden voor dames zeer beperkt), óf je moet dan meestal plaatsnemen in een (te lange) rij. En als dames dan gewacht hebben op hun beurt dan is ook nog vaak de toilet te vies voor woorden en moeten ze zich in allerlei bochten wringen om maar zo weinig mogelijk aan te raken. En hoewel het grootste deel van de vrouwen netjes haar beurt blijft afwachten, meer dan de helft van de vrouwen geeft aan dat ze nooit wild zullen gaan plassen, geven steeds meer vrouwen aan dat ze wel eens een struik of een steegje opzoeken. Dit terwijl de kans er is dat je betrapt wordt op wildplassen en dat kost je dan 140 euro.

Er moet echt iets aan gedaan worden.

Vaak denken steden dat ze een oplossing hebben voor het wildplassen tijdens carnaval, namelijk het plaatsen van urinoirs. Daarbij gaan steden echter voorbij aan het feit dat die vaak bedoeld zijn voor mannen. Dus dat helpt voor vrouwen zeker niet. Het is taak aan de gemeente om ervoor te zorgen dat het voor vrouwen gemakkelijker en hygiënischer wordt om discreet te kunnen plassen.

Neem zelf de controle!

Naast deze opdracht voor de gemeenten in Nederland kunnen wij vrouwen ook zelf het heft in handen nemen. Ook wij kunnen gebruikmaken van die plaskruizen, plaskrullen, uriniors etc door staand te gaan plassen. Met een Uixi plastuit kun je discreet, hygiënisch en eenvoudig staand plassen.

UIXI heeft vele voordelen:

  • Ten eerste hoef je niet meer altijd in de rij te staan, want je kan gewoon naar het urinoir.
  • Je broek hoeft niet meer naar beneden, dat scheelt veel gedoe.
  • De UIXI plastuit is herbruikbaar en wc-papier is niet nodig.
  • Je neemt de UIXI handig mee in het meegeleverde en wasbare zakje.
  • Je hoeft je kostuum niet uit te doen, alleen rits omlaag. Dus geen gehannes meer met je kostuum op de wc.

Wil je meer weten over hoe je de UIXI gebruikt? Bekijk onze video. of bekijk deze review van de UIXI.

Maak het jezelf een beetje makkelijker dit jaar. Bespaar tijd, ga staan en houd je vooral bezig met het vieren van carnaval!!!!