Hoe plassen vrouwen tijdens de Nijmeegse vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse.

Bijna is het dan weer zover. Nijmegen staat weer in het teken van de jaarlijkse vierdaagse. Het leukste evenement van het jaar waar ruim 40.000 wandelaars op afkomen.

Plassen tijdens de Vierdaagse.

Met UIXI zijn wij vaak fanatieke wandelaars tegengekomen. Regelmatig komt het onderwerp Nijmeegse Vierdaagse dan voorbij, want hoe zit het daar dan met de toiletvoorzieningen? Hier hebben wij verschillende reacties over gekregen, maar het komt altijd neer op een ding: een UIXI is toch behoorlijk handig.

Stel je voor. Het is 4 uur in de ochtend en je staat aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Het gaat warm worden, dus je hebt een fles water in de hand. Wil je goed blijven drinken, dan moet je al snel een aantal keer onderweg naar de wc. Tijdens de 30 km kom je 5 officiële toiletpunten tegen. Een aantal van deze punten kruisen alle routes. 18.500 Vrouwen die allemaal even snel willen plassen om weer door te kunnen lopen. Dat gaat natuurlijk niet. Al snel sta je een half uur in de rij. Moet je 3 keer naar de wc? Dan is dit zomaar 1,5 uur van je looptijd.

Veel vrouwen gaan om deze reden minder drinken en dat is gevaarlijk. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is het vaak warm en om uitdroging te voorkomen is veel drinken noodzakelijk. Daarnaast willen we doorlopen, niemand houd van stilstaan met blaren op de voeten en zware benen. Kletsen is wel gezellig, maar dat doen we liever onderweg. Dus is een sneller wc-bezoek de oplossing. Vandaar dat veel vrouwen enthousiast reageren op de UIXI plastuit.

UIXI heeft vele voordelen:

  • Ten eerste hoef je niet meer altijd in de rij te staan, want je kan gewoon naar het urinoir.
  • Je broek hoeft niet meer naar beneden, dat scheelt veel gedoe.
  • De UIXI plastuit is herbruikbaar en wc-papier is niet nodig.
  • Je neemt de UIXI handig mee in het meegeleverde en uitwasbare zakje. Dit hang je ook makkelijk aan je broek.
  • In de avond maak je de UIXI makkelijk schoon en leg je hem weer klaar voor de volgende dag.

Maak het jezelf een beetje makkelijk dit jaar. Bespaar tijd, pak het urinoir en houd je vooral bezig met lekker doorwandelen. Wij wensen jullie veel succes met trainen en alvast heel veel plezier!

Koop je uixi in 9 verschillende kleuren hier: Uixi shop

Wij willen alle fanatieke vrouwen kennis laten maken met UIXI, dus geef het door!  

Foto: Ger Loeffen