Houden we het droog of wordt het nat met de plastuit? | Radar Checkt!

Radar uitzending van 13 september 2021

Help! Je moet nodig plassen, maar een openbaar toilet is nergens te vinden. Bijna 90% van ruim 21.000 door Radar ondervraagde mensen heeft er weleens mee te maken. De gemeente Amsterdam heeft als norm ‘in drukke gebieden om de 500 meter een openbaar toilet’ te hebben, maar in meer dan de helft van de gebieden is dit niet het geval. Is een plastuit dan de oplossing?

Lang je plas ophouden is niet goed voor de blaas. ‘Als je niet genoeg ontspant, bent je continu aan het knijpen. Als dat te lang duurt slijt dat patroon erin en dan weet de blaas op een gegeven moment niet meer wat het moet doen en raakt het verstoord’, legt uroloog John Heesakkers uit.

Op tijd plassen is dus belangrijk, maar in de drukste stad van ons land, Amsterdam, lijkt dat niet mogelijk. De stad wil in drukke gebieden om de 500 meter een openbaar toilet, maar komt dit in meer dan de helft van de gebieden niet na. Plaskrullen zijn er meer te vinden dan toiletten, dus misschien is een plastuit de oplossing voor de vrouw. Maar, welke plastuit kies je dan? Fons ging met drie vrouwen op pad om vijf plastuiten te testen.

De uitslagen van de verschillende plastuiten; UIXI de beste plastuit!

Een kwart van de ervaringsdeskundigen is wél positief: ‘Mijn man moest wel even slikken, toen ik naast hem achter een boom plaats nam’, schrijft iemand vrolijk. Maar ook in deze groep komen ongelukjes voor: ‘Het blijft precisiewerk’, licht iemand toe. ‘Je moet wel een stevige, plastieken plastuitje gebruiken. Bij een flexibele ga je lekken’, zegt een ander. De plastuit van Uixi wordt door veel mensen geprezen. En velen raden aan om in ieder geval thuis te oefenen, bijvoorbeeld onder de douche. Nog een laatste pro-tip: ‘Je moet wel rustig beginnen met plassen, anders gaat het fout.’

Zie hier voor de uitzending: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/houden-we-het-droog-of-wordt-het-nat-met-de-plastuit-radar-checkt/

Dames, Uixi is in verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren, koop de UIXI hier.