Vieze toiletten op school

In oktober 2017 deed het NOS Jeugdjournaal onderzoek naar het toiletgedrag van kinderen op de basisschool. Hieruit bleek dat maar liefst 6 op de 10 kinderen liever niet op school naar het toilet gaat, omdat deze door de kinderen als vies en onhygiënisch worden ervaren.

Meer dan 50% gaat liever niet op school naar de wc

In september 2018 is er wederom een onderzoek gedaan naar toiletgedrag op scholen. Dit keer door hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity. Hieruit komt naar voren dat leerlingen hun grote en kleine boodschap liever ophouden tot ze thuis zijn, dan dat ze op school naar de wc gaan. De oorzaak hiervan is dat wc’s op scholen als vies en onhygiënisch worden ervaren.

Grofweg 51% van de basisschoolleerlingen en 59% van scholieren op de middelbare school gaan liever niet naar het toilet op school.

Blaasontsteking

Wanneer leerlingen hun plas ophouden tot ze thuis zijn hebben ze grote kans op blaasontsteking. Het ophouden van plas leidt namelijk tot een ophoping van bacteriën.

Inmiddels werken diverse scholen aan de verbetering van de hygiëne. Maar het probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door andere leerlingen. Zij laten het toilet niet netjes achter. En dat probleem is moeilijk op te lossen.

Vieze wc’s de reden om UIXI naar Europa te halen

De vieze wc’s in het onderwijs zijn de belangrijkste reden geweest om de UIXI plastuitjes naar Europa te halen en hier te introduceren. Yesenia de Winter van UIXI Europa was het beu dat haar dochter Gabriëla diverse malen blaasontsteking kreeg. De oorzaak van de blaasontsteking was elke keer het vermijden van de vieze wc’s op school.

Na een lange zoektocht om haar dochter hygiënisch en discreet op school te laten plassen stuitte Yesenia op UIXI. Gabriëla kon hiermee eenvoudig staand plassen. Zo hoefde zij niet te gaan zitten op de vieze wc-bril en was haar angst overwonnen.

“Door het staand plassen kan zij haar blaas volledig en goed legen. Hierdoor heeft zij geen enkele keer meer blaasontsteking gehad. Je wilt als moeder je kind niet ziek zien worden door een dergelijk probleem dat eenvoudig opgelost kan worden”, aldus Yesenia de Winter van UIXI Europa.

Lees hier het hele verhaal over UIXI.

Lees hier een review over de UIXI.

Bronnen:
https://jeugdjournaal.nl/artikel/2196488-het-jeugdjournaal-wc-onderzoek-veel-wc-s-op-scholen-zijn-vies.html
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4402161/school-wc-te-vies-om-te-gebruiken-geef-leerlingen-plasles