Schone Oplossing voor Vieze Schooltoiletten met Liberpee

In oktober 2017 onthulde een onderzoek van het NOS Jeugdjournaal dat maar liefst 60% van de basisschoolkinderen liever niet op school naar het toilet gaat, vanwege de vieze en onhygiënische omstandigheden.

Meer dan de helft mijdt schooltoiletten Een vervolgonderzoek in september 2018 door het hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity bevestigde dit beeld. Veel leerlingen houden hun behoefte liever op tot ze thuis zijn, in plaats van de onhygiënische toiletten op school te gebruiken. Dit probleem speelt zowel op basisscholen als middelbare scholen.

Risico op Blaasontsteking Het lang ophouden van urine kan leiden tot blaasontstekingen door bacteriële ophoping. Scholen werken aan verbeteringen, maar het gedrag van leerlingen die het toilet niet netjes achterlaten blijft een uitdaging.

Liberpee: Een Hygiënische Oplossing Deze problematiek rond schooltoiletten was voor Yesenia de Winterde aanleiding om met Liberpee plastuit te beginnen. Haar dochter Gabriëla kreeg meerdere keren een blaasontsteking door het vermijden van de vieze schooltoiletten.

Na een zoektocht naar een hygiënische oplossing begon Yesenia met de Liberpee, waarmee Gabriëla gemakkelijk staand kon plassen zonder de wc-bril aan te raken. Deze simpele oplossing overwon haar angst en voorkwam verdere blaasontstekingen.

Yesenia de Winter van Liberpee deelt: “Door staand te plassen kan ze haar blaas volledig legen, waardoor ze geen blaasontsteking meer heeft gehad. Als moeder wil je niet dat je kind ziek wordt door iets dat eenvoudig opgelost kan worden.”

Lees hier meer over hoe de Liberpee het leven van Gabriëla heeft veranderd.

www.liberpee.com/nl/onsverhaal

Ontdek de voordelen van de Liberpee en lees ervaringen van gebruikers.

Bronnen: