Niet plassen bij Kruidvat, Etos of andere winkel? Koop een UIXI plastuit

Hoogzwanger en plassen bij Kruidvat

In 2017 was er een voorval met een hoogzwangere dame die nodig naar het toilet moest. Zij liep met haar moeder door een winkelstraat in Groningen en had ineens het gevoel dat ze mogelijk wat bloed was verloren. Ze rende direct een nabijgelegen Kruidvat-winkel binnen. Ondanks uitleg over de situatie aan de winkelmedewerkster mocht ze geen gebruikmaken van het toilet in de winkel.

Toiletgebruik bij winkels

Dit voorval heeft tot veel discussie geleid in Nederland. Veel winkels hanteren een beleid dat klanten geen gebruik kunnen maken van een toilet in de winkel. De toiletten zijn alleen toegankelijk voor winkelmedewerkers. Dit heeft veelal te maken met veiligheidsprotocollen. Dit protocol wordt gehanteerd bij veel winkels van Kruidvat, Etos, C&A, Trekpleister en Action, maar soms ook bij apotheken.

Maar er kan ook een praktische reden zijn waarom winkels dit niet toestaan: namelijk omdat er niet voldoende personeel aanwezig is om mee te lopen naar het toilet. Dit kan nodig zijn wanneer het toilet alleen te bereiken is via een magazijn of personeelsruimte.

Indien een klant een medisch probleem heeft en wanneer hij/zij dit kan aantonen (bijvoorbeeld met een medisch bewijs van een arts) dan moet een winkel wel een toilet beschikbaar stellen.

Koop een plastuit en plas overal hygiënisch en discreet

Er is een oplossing voor dames met hoge nood in een winkelstraat. Er zijn vaak wel openbare toiletten in de buurt te vinden. Veel vrouwen vermijden deze echter vanwege de slechte reputatie van deze wc’s. Ze worden gezien als onhygiënisch. Maar door gebruik te maken van een plastuit hoeven vrouwen niet te gaan zitten op een vies toilet. Hiermee kan men staand plassen en hoeft de broek niet naar beneden te worden gedaan.

Lees hier een review over de UIXI.

Hier zie je hoe de UIXI plastuit werkt.

Hier kan je een UIXI plastuit kopen.

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/node/112036