Niet Plassen bij Kruidvat, Etos of Andere Winkel? Koop een Liberpee Plastuit

Hoogzwanger en Plassen bij Kruidvat

In 2017 was er een incident met een hoogzwangere vrouw die dringend naar het toilet moest in een Kruidvat-winkel in Groningen. Dit voorval leidde tot een nationale discussie over het toiletbeleid in winkels. Veel winkels, waaronder Kruidvat, Etos, C&A, Trekpleister en Action, hanteren een beleid waarbij klanten geen toegang hebben tot het toilet.

Toiletgebruik bij Winkels

Deze regel heeft vaak te maken met veiligheidsprotocollen, maar ook met praktische redenen zoals beperkt personeel. In medische noodsituaties, echter, moeten winkels volgens de wet toegang tot een toilet bieden.

Het Toilettenprobleem in Nederland

Er is een groeiende erkenning van het tekort aan openbare toiletten in Nederland. Volgens de Toiletalliantie, een verbond van organisaties waaronder de Continentie Stichting NL, deelt elke Nederlander een openbaar toilet met meer dan 2.500 anderen​​. Dit probleem treft vooral mensen met medische aandoeningen zoals een zwakke blaas of prikkelbare darm, waardoor zij vaker en soms dringend naar het toilet moeten​​.

Liberpee: Een Oplossing voor Onderweg

De Liberpee biedt een praktische oplossing voor vrouwen die onderweg zijn en geen toegang hebben tot schone of beschikbare toiletten. Met een plastuit zoals de Liberpee kunnen vrouwen staand plassen zonder direct contact met een toiletbril, wat zorgt voor een hygiënische en discrete ervaring.

Conclusie

Het tekort aan openbare toiletten, vooral die geschikt zijn voor vrouwen, is een reëel probleem in Nederland. De Liberpee biedt een handige oplossing voor dit probleem, maar benadrukt ook het grotere vraagstuk van toegankelijkheid en gelijkheid in openbare voorzieningen​​​​​​.


Bronnen:

  1. 123Drogisterij: Openbare toiletten in Nederland? Zo vindt u een plek dichtbij​​​​​​.