Liberpee verhaal: Dutch Women Fly Fishers goes WK 2022 Norway

Lees dit geweldige verhaal van de Dutch Women Fly Fishers:
 
De Dutch Women Fly Fishers (DWFF) hebben van 4 tot en met 10 juli deelgenomen aan het WK vliegvissen voor vrouwen. Het WK vliegvissen voor vrouwen werd dit keer voor het eerst in de geschiedenis georganiseerd en vond plaats in Noorwegen. En Liberpee heeft ons gesponsord. Hoe leuk is dat!
 
 
Een Liberpee is voor ons als vissende dames een uitkomst, immers er zijn vrijwel nooit wc’s langs het water en het is niet makkelijk om ergens discreet te plassen. We vissen met een waadpak aan (zo’n pak helemaal tot onder je oksels) en dat maakt het allemaal nog lastiger. En omdat we in het water staan en de hele tijd het stromende water horen, moet je soms nog vaker dan normaal plassen. Met een Liberpee is het mogelijk om staand te plassen, dat lukt zelfs met een waadpak aan! We zijn er blij mee.
 
We moesten 5 dagdelen vissen in rivieren (Glomma, Atna, Rena) met veel, hoog en snelstromend water (het had de afgelopen periode veel geregend) en de dagen waren lang. Uiterlijk om 04.30 uur de wekker, om 05.30 uur met de bus naar een van de rivieren of naar het meer. Daar werd je samen met een controleur (die controleerde of je alles volgens de regels deed en je vissen moest meten en onthaken) bij een stuk rivier afgeleverd (ongeveer 100 meter). En dan drie uur vissen per dagdeel. Heel intensief en de hele dag van huis in de natuur, wat natuurlijk heerlijk is.
 
In de bus op weg naar de rivieren of weer terug naar het hotel zat je met dames vanuit de verschillende landen met wie je in een groep via loting was ingedeeld. Op de heenweg was iedereen nog slaperig of geconcentreerd maar op de terugweg wisselde je ervaringen uit en heeft een van ons een dame uit het Zuid Afrikaanse team verteld over de Liberpee. Die waren gelijk enthousiast en omdat wij in Nederland makkelijker aan een Liberpee kunnen komen, hebben we er twee gedoneerd aan hun team. Met de vraag om ons te laten weten hoe hun ervaringen zijn: Liberpee goes South Africa 😉. En wij gaan natuurlijk een nieuwe plastuit kopen, omdat de zwarte exemplaren er nu weer zijn heb ik dat gelijk gedaan!
 
De Nederlandse dames zijn als team één na laatste geworden (8e). Maar onze beste visser, Annemarieke Slinger is op een prachtige 13e plaats geëindigd. Dat is echt een heel goede prestatie want de concurrentie is groot met dames uit landen met stromende rivieren die wij in Nederland niet hebben.
Liberpee namens de DWFF veel dank, jullie maken het leven van vliegvissende vrouwen aan de rivier een stukje makkelijker!
 
 
Geniet ook meer van je passie en geniet van de vrijheid en rust die de Liberpee je geeft. Bestel een Liberpee verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren: www.liberpee.com/shop